Kiknek segít az UO toll?

  • Részképesség zavarban (diszgráfia, diszlexia, diszkalkulia), mert a toll, kiképzése miatt magasabban tartja a kezet, ezért folyamatosan látható az írás, könnyebb az irányok megtartása, a vonalrendszerben való tájékozódás. Egyszerűbb az önellenőrzés, fejlődik a figyelem, és a szem-kéz koordináció. Megszűnik jegyzetelés közben az ujjak begörcsölése, az esetleg hosszabb írásnál jelentkező hátfájás.
  • Izomsorvadásban, izomgyengeségben, ízületi betegségekben szenvedőknek, mert a támasztásnak köszönhetően a kéz szorítóerő híján sem csúszik le a tollról, hanem súlya, a papírra szorítja az íróeszközt. Az ujjaknak ezáltal nem kell szorítani, majd a csukló és a kéz megmaradt mozgásával és folyamatos gyakorlással lehetővé válik az írás.
  • Balkezeseknek, mert a támasztásnak köszönhetően az ujjak megfelelő magasabb helyzete révén látható az írás, ami kevesebb pontatlanságot, egyenesebb és egyenletesebb írásképet eredményez.
  • Remegő kéz esetén, mert a tenyér írás közben használt izomcsoportja támaszkodik, ezáltal a remegés tompul, a papírhoz nyomódik az íróeszköz, és az ugráló írás, az írónak is zavaró koncentrációs problémák javulnak.
  • Olyan idegrendszeri események után, amik az írás részképességének elvesztésével járnak. A korábbi automatikus írástevékenység újratanulását nagyban segíti az UO toll speciális kialakítása, a kezet erőfeszítés nélkül a helyes tartásban rögzíti (ujjak pozicionálása), így könnyebb az írás, a gyakorlás során pedig újra rögzülnek a betűformák, -elemek.

Forrás:

www.uotoll.hu