Diszlexiához kapcsolódó blogok gyűjteménye

A blogcímek alatt a szerzők bemutatkozója található. Utána pedig az én ajánlóm olvasható az adott oldalról. Kis piktogrammokkal jeleztem, ha más közösségi médiákban is elérhető a szerző.

Örömmel fogadok minden új beküldött linket!

Nyitott laptop, ami a blogolást jelképezi
Sikeres diszlexiás honlap logója.

SIKERES DISZLEXIÁS

“Diszlexiás gyerekek szüleinek, felnőtt diszlexiásoknak és az őket tanító tanároknak szeretnék ötleteket és tippeket adni a nyelvtanulás, a tanulás és a mindennapi élet kihívásaihoz.”

Rengeteg ötlet tanuláshoz, nyelvtanuláshoz, linkgyűjtemények, érdekérvényesítés és jogi kérdések.

Diszmami logója

DISZMAMI

“Egy segítő oldal diszlexiával áldott sajátos nevelési igényű gyermekeknek és szüleiknek”

Információkon és gyakorlati segítségeken túl, saját tapasztalatait osztja meg diszmami, aki egy diszlexiás és diszgráfiás lány anyukája. A blog a kislány óvodás korától indul és felvételig tart jelenleg (2020). Rengeteg hasznos link és gyakorlati tanács olvasható.

Diszlexiás gyermekekért alapítvány logója

DYSLEXIÁS GYERMEKEKÉRT EGYESÜLET

“Több mint 20 éve képviseljük a diszlexiás gyerekek érdekeit. … szakembereknek továbbképzést, szülőknek pedig felvilágosítást és érdekvédelmet nyújtunk.”

Meghívók, ismertetők az egyesület szakmai napjairól, az ott elhangzott előadások anyagai. 

DISZLEXIA A TETŐFOKON

“A diszlexiámmal és ADHD-mel próbálok jó kapcsolatot kialakítani, amihez egy központ segítségét kértem. Blogot írok arról, hogy mindez hogyan zajlik.”

A szerző a Diszlexia Központ tanfolyamán vett részt. Emellett olvashatunk a 2018-ban szervezett Diszlexia Klubnapok tapasztalatairól, a Step by Step nyelvstúdió vezetőjének tanítási tapasztalatairól.

Tudományos szépség blog írójának a fényképe.

TUDOMÁNYOS SZÉPSÉG BLOG

“Salomé vagyok, 27 éves, budapesti orvos. Ezen a blogon a tudatos bőrápolás és az egészséges életmód kulisszatitkairól tanulunk együtt.”

Mivel a szerző diszlexiás, így több bejegyzés foglalkozik a témával.  Mindenképp ajánlom elolvasásra a patológus mindennapjait a diszlexia jegyében, illetve a hivatásáról írt cikkét!

blog.hu

DEPRESSZIÓ, TEHETETLENSÉG BLOG

“…boldoggá tett, hogy rájöttem mi a problémám, ugyanakkor meg elszomorított az egész amikor rájöttem, hogy rólam van szó, hogy milyen is vagyok valójában.
Úgy gondolom, hogy akkor most kitálalok. Diszlexiás vagyok.”