Rólam és a honlapomról

Ha erre a honlapra tévedtél, nagy valószínűséggel diszlexiás vagy, esetleg a családodban van érintett személy. Jómagam az előbbi vagyok. A honlapomat egy iskolai feladatként készítettem. Célom az volt, hogy diszlexiásoknak is könnyen fogyasztható formában tálaljam a témával kapcsolatos infókat.

A legnagyobb hangsúlyt a segítségekre helyeztem, és elsősorban a korosztályomhoz korban közel állóknak szól, kamaszoknak, fiatal felnőtteknek. Tervezem bővíteni az oldalt a kisebbeknek szóló infókkal is. Ahogy nincs két egyforma diszlexiás, úgy nincs olyan segítő eszköz, ami mindenkinek 100%-ban beválik. Nézzük rögtön a honlap küllemét. Igyekeztem diszlexiásoknak is könnyen olvashatóvá tenni, de tudom, hogy van akit pont az OpenDyslexic betűtípus idegesít és jobban szeret mondjuk Arial betűtípussal olvasni. Ezért egy gombnyomással (link) lehet váltani betűtípust, háttér- és betűszínt.

Örömmel vennék visszajelzést az alábbi elérhetőségeken ezzel kapcsolatban (is). Illetve bármelyik cikkről várom a véleményeket, kiegészítéseket, saját tapasztalatot!

Végül még egy fontos megjegyzés: nem az én posztom eldönteni, hogy működik-e a színes szemüveg, vagy ha napi 2×15 perc Mozartot hallgatsz, az tényleg segít-e diszlexiában. Én csak összegyűjtöttem az infókat, és ha találtam, a kapcsolódó tudományos munkákat is belinkeltem. Sok mindent én is kipróbáltam, a tapasztalataimat is megírtam az adott oldalakon.

A honlap még nincs kész, remélem nem is lesz soha, folyamatosan fog bővülni. 🙂

2020. 01. 31.

Kérdésed vagy észrevételed van?
Örömmel várom üzenetben, vagy ha jobb szeretsz e-mailt írni, akkor ezen a címen: 

Ez a honlap egy iskolai feladat része. A Waldorf-iskolások érettségije az úgy nevezett éves munka, ahol egy téma kidolgozása, előadása mellett egy gyakorlati/művészi alkotást is készítünk. Az én témám a diszlexia és egy segítő honlapot, illetve Facebook oldalt hoztam létre.

Diákként még nincs fix keresetem, így reklámokkal biztosítom a honlap fenntartását. Ha bármelyik hirdetésre rákattintasz, azzal úgy támogatod a lapot, hogy neked semmibe nem kerül.